Stevenson, el nen immortal

Stevenson, el nen immortal

El meu amic Robert Louis Stevenson

Stevenson era un nen, ho va ser sempre, i per això encara és viu. Quan, de petit, va estar tant temps malalt al llit, llegia i somiava; anhelava escriure i viure aventures algun dia, quan fos gran. I quan va ser gran no es va voler decebre a si mateix. Per fer això cal ser molt valent.

Jo sóc un nen i Stevenson és el meu amic. Stevenson m’explica poemes que m’agraden molt, i jo els llegeixo i em sento acompanyat pel meu amic. No sóc tan valent com ell, però una mica sí, i tampoc no em vull decebre. Això em porta problemes al món dels grans, perquè molts em veuen immadur, rar, poc adaptat… però també em dóna molta llibertat i la gran joia de ser jo.

Els meus amics petitons

Fa pocs anys que vaig començar a il·lustrar llibres per a la canalla. Fins aleshores m’havia dedicat només a entretenir els pobres adults escrivint coses per a la tele. Però així que vaig veure les carones dels nens quan miraven els meus dibuixos, vaig sentir que estava entre amics, i em vaig prometre que mai mai mai no els trairia.

La majoria d’aquests nens seran grans i oblidaran les carones que feien de petits amb els llibres. Altres, per sort, seguiran sent aquella canalla mentre visquin. Aquells que ho faran seran els valents. I segurament patiran i els diran friquis… però seran immortals i guiaran la mainada que vindrà. Immortals com aquell que Stevenson explica en aquest poema:

As from the house your mother sees
You playing round the garden trees,
So you may see, if you will look
Through the windows of this book,
Another child, far, far away,
And in another garden, play.

But do not think you can at all,
By knocking on the window, call
That child to hear you. He intent
Is all on his play-business bent.
He does not hear, he will not look,
Nor yet be lured out of this book.

For, long ago, the truth to say,
He has grown up and gone away,
And it is but a child of air
That lingers in the garden there.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies guais

Aquest lloc fa servir cookies per tal que tinguis una experiència d'usuari guai. Més info

acceptar